Klassiek poker is een van de oudste spellen die we vandaag de dag nog spelen. We pokeren namelijk al eeuwenlang. Dat heeft vooral met de spanning en sensatie van poker te maken. Daarnaast is poker op alle niveaus denkbaar te spelen: je kunt eenvoudige spelletjes met vrienden spelen voor een klein zakcentje of meedoen aan grote toernooien waar het om serieuze bedragen gaat. Tegenwoordig is iedereen wel bekend met online poker, of je het nu al eens geprobeerd hebt of niet. Online poker lijkt natuurlijk op het klassieke spel, maar brengt een paar extra risico’s met zich mee. In dit artikel geven we beginners tips bij het spelen van online poker en vertellen we natuurlijk ook het een en ander over het eeuwenoude spannende spel. 

De basisprincipes van poker

Poker heeft een paar basisprincipes die makkelijk te leren zijn, maar iets moeilijker te beheersen zijn. In beginsel heb je met pokeren een hand vol kaarten waarmee je alle tegenspelers probeert weg te spelen. Dat doe je door de beste kaarten in hand te hebben, wat ook wel de beste hand wordt genoemd. Of je wint door alle spelers te laten passen. Er zijn verschillende varianten van poker. Over het algemeen wordt Texas Holdem als een van de bekendste poker spellen gezien. Dit is dan ook het typische pokerspel om met je vrienden te spelen. 

Texas Holdem

Vaak doelt iemand met poker bijna meteen op Texas Holdem. Texas Holdem wordt in de meeste huiskamers, pokertoernooien en online poker gespeeld. Deze populaire variant van poker wordt ook op het Nederlandse kampioenschap poker gespeeld. Bij Texas Holdem begin je met twee kaarten in de hand en liggen er vijf kaarten op tafel. Vervolgens probeer je met je eigen hand en de vijf kaarten op tafel de meest gunstige combinatie te maken. Deze combinatie moet uiteindelijk uit vijf kaarten bestaan. Je kunt dit spel met minimaal twee en maximaal tien mensen spelen. Zoals gezegd kun je Texas Holdem ook online spelen, maar daar heeft de aanbieder wel een vergunning van de Kansspelautoriteit voor nodig. 

Basisregels, lage limieten en geduld

Met online poker kun je het klassieke spel ineens altijd en overal spelen, zolang er maar een internetverbinding aanwezig is. Zo kun je poker spelen met iedereen over de hele wereld. Online poker maakt poker dus toegankelijker, maar het maakt het spel natuurlijk ook iets risicovoller. Daarom hebben we een paar tips voor beginnende spelers. Allereerst is het goed om de basisregels te leren van het pokerspel dat je wilt gaan spelen. Begin dus nooit zomaar met spelen. Daarnaast is het verstandig om alleen het geld in te zetten dat je kunt missen. Begin daarbij met lage limieten. Wees geduldig, want goed pokeren is een kwestie van oefenen. Als je goed wilt leren pokeren, kun je online leermiddelen gebruiken om een bepaald spel beter onder de knie te krijgen. Voor meer informatie en tips voor beginnende pokerspelers, kun je een kijkje nemen op GG Poker.